Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Badia Blava
Llucmajor
Platja de roca
Badia Blava

Badia Blava està a 15 quilòmetres de Llucmajor i comprèn una zona de bany formada per s’Arc de Sant Martí, Roca des Milans i Racó de s’Almadrava, que sol ser usada de manera assídua pels residents a les urbanitzacions de Badia Blava i Badia Gran, construïdes a la base superior d’un penya-segat vertical i alt que assoleix la major envergadura a Cap de la Regana (100 metres sobre el nivell de la mar).

Aquest litoral es caracteritza per penya-segats de vertigen i els davalladors de pendent pronunciada que duen cap a la mar Mediterrània. L’accés a la zona de bany de Badia Blava es realitza per es Pujador des Frares i Pas des Vero. Al llarg dels segles aquests camins, actualment asfaltats, varen servir als pescadors, pirates i, sobre tot, contrabandistes de pista d’accés a la costa.

Aquests penya-segats també eren aprofitats per extreure el manipulable marès (pedra gres de tons daurats o rosacis), una constant en el paisatge mallorquí meridional, i varen ser utilitzats com a carreus de la Seu de Palma (ses Pedreres de la Seu).

Les condicions subaquàtiques desaconsellen l’ancoratge d’embarcacions, ja que aquesta costa segueix exposada a l’acció eòlica i a les corrents marines sense tenir cap tipus de refugi. En canvi, té tot l’atractiu possible per als aficionats al busseig, destacant la roca, l’arena i la vegetació submarines. La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic s’Arenal.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Llucmajor
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Paperera
 • Aparcament
Informació sobre el municipi Llucmajor

El terme municipal de Llucmajor es troba al sud-oest de Mallorca, sent el primer municipi en importància per superfície. Serveis i turisme lideren, des dels anys setanta del segle XX, els indicadors econòmics, però indústria i construcció hi fan una aportació important. Conserva el treball artesanal popular feina de marisc, elaboració de campanes ornamentals florals usant closques de petits mol·luscs.

El nom de la vila prové d’un topònim mossàrab llatí que significa “bosc major”. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300 i el 1349 moria aquí Jaume III en batalla contra el governador del rei d’Aragó per conservar el Regne Privatiu de Mallorca i eludir la inevitable reincorporació a la Corona aragonesa.

Els 35 quilòmetres de litoral meridional i oriental (zona que coincideix amb sa Marina, que ocupa la major part de l’extensió llucmajorera, on habita la tortuga mediterrània i on es passa d’una costa baixa arenosa a un imponent talús de penya-segats: Racó de na Casetes, 120 metres sobre el nivell de la mar; pel seu valor ecològic es Cap Enderrocat i sa Marina de Llucmajor són àrees naturals d’especial interès ), així com la regió muntanyosa septentrional (àrea orogràfica que forma part del Pla de Mallorca: Puig de Galdent, 420 metres d’altitud) modelen un paisatge àrid, de poca vegetació i amb torrents de cursos esporàdics.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de Son Noguera, poblat talaiòtic Capocorb Vell, Església de Sant Miquel, Convent de Sant Bonaventura, Molí d’en Gaspar, Torre d’Estalella o Santuari de la Nostra Senyora de Gràcia.
El municipi té un total de 15 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  6 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters