Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Pi
Llucmajor
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Cala Pi

Cala Pi pren el seu nom dels pins que l’envolten i del torrent que desemboca en les seves aigües. Està a 17 quilòmetres de Llucmajor i a quatre del poblat talaiòtic de Capocorb, declarat Monument Històric-Artístic Nacional l’any 1931, que es pot visitar cada dia pagant una entrada.

Aquesta platja penetra mig quilòmetre terra endins entre dues parets verticals de més de 30 metres d’alçada. Rep el visitant una torre de defensa del segle XVI. L’arena és fina, gairebé no té desnivell, ocasionalment hi ha algues en el talús i als voltants de la cala s’aixeca una zona residencial.

Els navegants han de saber que aquest areny és el més protegit d’aquesta part del litoral mallorquí, que està obert al sud i sud-est, que quan bufa vent del sud és difícil sortir i que a prop de l’entrada hi ha tres pedres a babord, per la qual cosa les embarcacions han d’accedir per la part central per fondejar, sempre i quan arribin prest i no siguin de grans dimensions, perquè la sonda marca entre dos i cinc metres de profunditat sobre un fons de sorra. A quatre milles marines i mitja hi ha la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic s’Estanyol de Migjorn.

L’accés per carretera és senzill i té aparcament gratuït per a vehicles particulars. L’autobús s’atura a prop. Per arribar a Cala Pi, baixarà per unes escales de gran pendent. La presencia de banyistes locals i turistes és mitjana.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Llucmajor
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Llucmajor

El terme municipal de Llucmajor es troba al sud-oest de Mallorca, sent el primer municipi en importància per superfície. Serveis i turisme lideren, des dels anys setanta del segle XX, els indicadors econòmics, però indústria i construcció hi fan una aportació important. Conserva el treball artesanal popular feina de marisc, elaboració de campanes ornamentals florals usant closques de petits mol·luscs.

El nom de la vila prové d’un topònim mossàrab llatí que significa “bosc major”. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300 i el 1349 moria aquí Jaume III en batalla contra el governador del rei d’Aragó per conservar el Regne Privatiu de Mallorca i eludir la inevitable reincorporació a la Corona aragonesa.

Els 35 quilòmetres de litoral meridional i oriental (zona que coincideix amb sa Marina, que ocupa la major part de l’extensió llucmajorera, on habita la tortuga mediterrània i on es passa d’una costa baixa arenosa a un imponent talús de penya-segats: Racó de na Casetes, 120 metres sobre el nivell de la mar; pel seu valor ecològic es Cap Enderrocat i sa Marina de Llucmajor són àrees naturals d’especial interès ), així com la regió muntanyosa septentrional (àrea orogràfica que forma part del Pla de Mallorca: Puig de Galdent, 420 metres d’altitud) modelen un paisatge àrid, de poca vegetació i amb torrents de cursos esporàdics.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de Son Noguera, poblat talaiòtic Capocorb Vell, Església de Sant Miquel, Convent de Sant Bonaventura, Molí d’en Gaspar, Torre d’Estalella o Santuari de la Nostra Senyora de Gràcia.
El municipi té un total de 15 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  45 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  140 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters