Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es racó de s'Arena
Llucmajor
Platja d'arena
Es racó de s'Arena

Es Racó de s’Arena està a 13 quilòmetres de Campos. És un arenal petit i tranquil de gra fi daurat amb roques, sense que hi hagi cap servei ni urbanització pels seus voltants, i s’hi troba molt a prop de Club Nàutic s’Estanyol de Migjorn, a 0,1 milles marines, des d’on s’hi pot anar a peu, caminant entre la vegetació que l’enrevolta.

Aquest tros de costa es protegeix de les inclemències climàtiques per Punta Plana i davant la costa apareix l’illot de s’Estanyol. Així i tot, es Racó de s’Arena és apte per a l’ancoratge d’embarcacions, ja que les aigües perimetrals registren una profunditat de cinc metres per damunt el fons de sorra.

Gran part d’aquesta platja té una capa de posidònia seca. Tan sols la zona occidental presenta qualque petit racó amb arena que recorda la presencia, fa molts d’anys, de dunes.

Seguint el litoral hi ha nius de metralladores de la Guerra Civil i escars (típics varadors artesanals illencs, on els pescadors guarden les arts de pesca).
La presencia de banyistes és baixa: els residents de la urbanització de s’Estanyol. L’accessibilitat per carretera és senzilla, però és inexistent una zona d’aparcament a prop de l’areny per a vehicles particulars i tampoc no és freqüent un autobús que deixi a prop d’aquesta platja.

És recomanable la visita, si permeten el pas, a la possessió privada de s’Estalella (400 quarterades de superfície), declarada Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears, que inclou una de les 85 talaies que defensaven fa 500 anys aquesta costa de les incursions mores.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Llucmajor
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Llucmajor

El terme municipal de Llucmajor es troba al sud-oest de Mallorca, sent el primer municipi en importància per superfície. Serveis i turisme lideren, des dels anys setanta del segle XX, els indicadors econòmics, però indústria i construcció hi fan una aportació important. Conserva el treball artesanal popular feina de marisc, elaboració de campanes ornamentals florals usant closques de petits mol·luscs.

El nom de la vila prové d’un topònim mossàrab llatí que significa “bosc major”. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300 i el 1349 moria aquí Jaume III en batalla contra el governador del rei d’Aragó per conservar el Regne Privatiu de Mallorca i eludir la inevitable reincorporació a la Corona aragonesa.

Els 35 quilòmetres de litoral meridional i oriental (zona que coincideix amb sa Marina, que ocupa la major part de l’extensió llucmajorera, on habita la tortuga mediterrània i on es passa d’una costa baixa arenosa a un imponent talús de penya-segats: Racó de na Casetes, 120 metres sobre el nivell de la mar; pel seu valor ecològic es Cap Enderrocat i sa Marina de Llucmajor són àrees naturals d’especial interès ), així com la regió muntanyosa septentrional (àrea orogràfica que forma part del Pla de Mallorca: Puig de Galdent, 420 metres d’altitud) modelen un paisatge àrid, de poca vegetació i amb torrents de cursos esporàdics.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de Son Noguera, poblat talaiòtic Capocorb Vell, Església de Sant Miquel, Convent de Sant Bonaventura, Molí d’en Gaspar, Torre d’Estalella o Santuari de la Nostra Senyora de Gràcia.
El municipi té un total de 15 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  120 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  150 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters