Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Rotja
Capdepera
Platja de roca
Cala Rotja

Cala Rotja està a nou quilòmetres d’Artà, situat entre na Terres i Cova des Albardans.
A partir d’aquesta platja bonica apareix de nou un litoral pla, coincidint amb la vall formada per Torrent de Canyamel, que dóna nom a una platja propera i a una urbanització. La costa es caracteritza fins aquest punt geogràfic per ser de caràcter muntanyós, finalitzant aquests perfils pronunciats entre les veïnes Punta des Pi i na Terres. Tot i així, aquesta màniga de mar, que es divideix en dues platges en tocar terra, separades per un sortint rocós, està flanquejada per penya-segats de altura mitjana.

Les aigües que banyen aquesta regió marina, compresa entre la veïna Cala Vermella i Cap des Pinar, són excel·lents per a la pràctica del busseig i de l’espeleobusseig: es pot veure la prolongació rocosa de les parets amb tres túnels (Cala Rotja), una cova submarina a set metres de profunditat (Punta des Pi), una gran profusió d’esquerdes, galeries, obertures, i una varietat molt àmplia de fauna submarina fins una profunditat de 20 metres (a sa Batedora des Gegant i la roca que emergeix davant els seus penya-segats) o Cova del Congre a 20 metres de profunditat (Cap des Pineda, lloc que concentra la millor àrea per realitzar submarinisme).

La proximitat amb Torre de Canyamel possibilita realitzar una excursió a peu curta per visitar una de les atalaies defensives del segle XIII més populars de Mallorca, per les seves finestres de mig punt, espitlleres i merlets).

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Lavabos
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters