Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Auberdans
Cova dels Albardans
Capdepera
Platja d'arena
Cala Auberdans també coneguda com Cova dels Albardans

Cala Auberdans, Cala Albardans o Cova dels Albardams està a nou quilòmetres de Capdepera, situada entre Cala Vermella i na Gratellosa.

Aquesta platja bella és el resulta d’un entrant de mar petit, en forma de ve, que ha donat lloc a un talús de dimensions reduïdes, de roques i poc còmode per als banyistes escassos que la visiten.

Aquest tram de litoral està embolicat per una pineda frondosa i es torna pla, a l’altura de la vall formada per Torrent de Canyamel, en comparació amb els penya-segats alts i verticals que poblen la costa des de la pròxima na Terres a Cap des Pinar.

La proximitat amb l’àrea residencial i turística de Canyamel (topònim que recorda la introducció del cultiu de la canya de sucre a la zona durant el segle XIV) possibilita que es pugui accedir caminat des d’aquest racó costaner a la urbanització Costa de Canyamel, a Platja de Canyamel i a Torre de Canyamel. Aquesta atalaia defensiva del segle XIII és una de les més populars de Mallorca per les seves finestres de mig punt, espitlleres i merlets.

Les aigües que banyen la regió marina compresa entre la veïna Cala Vermella i Cap des Pinar són excel·lents per a la pràctica del busseig i de l’espeleobusseig: es pot veure la prolongació rocosa de les parets amb tres túnels (Cala Vermella), una cova submarina a set metres de profunditat (Punta des Pi) o Cova del Congre a 20 metres de profunditat (Cap des Pinar).

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Lavabos
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  45 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters