Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Canyamel
Capdepera
Vigilància mitjana
Bandera blava
Platja d'arena
Canyamel

Canyamel està a set quilòmetres de Capdepera, entre Cap des Pinar o des Raix i Cap Vermell. És una vall regada tot l’any pel torrent homònim, hàbitat d’ànecs i aus marines, i vigilada per Serra de Sant Jordi i Puig Negre.

Aquesta zona turística y residencial es localitza junt la zona humida que forma el torrent a la desembocadura. Els reclams són la platja bella i Coves d’Artà (450 metres d’extensió i 310 en línia recta), la segona en importància a Mallorca, perforades als penya-segats de Cap Vermell i visitades, entre altres, per Jules Verne, Víctor Hugo o Aleixandre Dumas.

Aquest arenal de gra torrat fi està situat davant el torrent que hi mor. En la part dreta s’aprecia una superfície pètria i registra una afluència alta de banyistes locals i turistes
Les condicions subaquàtiques d’aquest arenal, obert al sud-est, són òptimes per fondejar una embarcació, encara que no està gaire protegit dels temporals. S’hi registra una profunditat que varia entre els quatre i els cinc metres sobre fons sorrenc, encara que la millor opció per ancorar una barca es dóna en un entrant a estribord, just davant els penya-segats de Cap Vermell. A dues milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament a prop de la platja o entre els carrers dels voltants. L’autobús es deté per les rodalies.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  290 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  80 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters