Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Sa Font de sa Cala
Capdepera
13 jul. 10:30 h.
Vigilància baixa
Bandera blava
Platja d'arena
Sa Font de sa Cala

Sa Font de sa Cala està a dos quilòmetres de Cala Ratjada. El seu topònim fa refereix a la font d’aigua dolça que hi ha per les seves rodalies terrestres, encara que en posseeix una altra de submarina, que provoca que l’aigua del mar circumdant sigui més freda i menys salada.

Aquesta platja turística y residencial, entre baixos penyals, ha patit una regeneració artificial, augmentant notablement les seves dimensions i canviant els còdols per un arenal de gra fi. En el seu marge dret es veurà una canalització que tanca aquesta platja, mentre que en el costat esquerre hi ha pins sobre bancals. És molt còmoda, d’aigües tranquil·les i poca profunditat.

Els hotels d’aquesta zona s’han construït entre dues urbanitzacions de segones residències, Cala Provençal i es Carregador.

Les condicions marítimes i subaquàtiques són òptimes per a l’ancoratge d’una embarcació, encara que si bufen vents forts de l’est, es torna més complicada realitzar aquesta maniobra. Cal recordar que sa Font de sa Cala està oberta a les masses d’aire del primer i segon quadrants. Es recomana al navegant que cali el seu vaixell a cinc metres de profunditat del fons de sorra i roca. A dues milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. A 10 metres d’aquest arenal està la parada d’autobús més pròxima i es pot arribar-hi en un minitrén turístic, que connecta aquesta platja amb Cala Ratjada.

Les característiques descrites expliquen que aquesta porció de litoral registri una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Condicions d'avui per al bany (13/07/2020)
10:30 hores
Bandera verda
Obertura serveiInformació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No

Evolució estat condicions per al bany

Dimarts 7 jul.Dimecres 8 jul.Dijous 9 jul.Divendres 10 jul.Dissabte 11 jul.Diumenge 12 jul.Dilluns 13 jul.
19:30 h.(Bandera groga)
10:30 h.(Bandera groga)
19:30 h.(Bandera verda)
10:30 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:30 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera groga)
10:30 h.(Bandera groga)
19:30 h.(Bandera groga)
15:31 h.(Bandera groga)
10:30 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:30 h.(Bandera verda)
10:30 h.(Bandera verda)
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters