Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

N'Aladern
Capdepera
Platja d'arena
N'Aladern

N’Aladern està a cinc quilòmetres de Cala Ratjada. Aquesta platja bella és un arenal de dimensions reduïdes, cobert de restes de l’alga posidònia oceànica. La primera línia roman lliure d’allotjaments turístics i tan sols es divisen algunes cases.

Aquest areny registra una afluència mitjana de banyistes locals, veïns de Capdepera i Cala Ratjada, i té a dues milles marítimes la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic Cala Ratjada.

La distància que separa n’Aladern de la platja de sa Font de sa Cala se situarà al voltant d’un quilòmetre. Les diferències perceptives entre ambdues són la tranquil·litat que es respira en la primera, així com l’absència de qualsevol tipus de servei destinat al turista.
L’accés per carretera és complicat si es desconeix quines indicacions s’han de seguir per arribar-hi. Una vegada aquí es podrà estacionar el vehicle particular gratuïtament en una àrea amb una capacitat màxima per una dotzena de cotxes. A continuació, es continuarà a peu fins a arribar a n’Aladern. Al visitant encara li restarà un passeig d’uns 200 metres entre una gran quantitat de murs de marès.

La paradisíaca platja de n’Aladern roman allunyada de la bulliciosa Cala Ratjada, al port de la qual es concentra els restaurants, principalment especialitzats en peix, i l’ambient nocturn del litoral de Capdepera. Aquesta algaravia augmenta el 24 d’agost, Sant Bartomeu. Aquest dia aglutina la major gresca de la festa patronal estival, en la qual se succeeixen les actuacions musicals, els actes esportius i culturals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  15 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  5 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters