Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Carregador
Capdepera
Platja d'arena
Es Carregador

Es Carregador està a cinc quilòmetres de Cala Ratjada i se situa a l’extrem oposat de Punta na Baixa i davant l’entrant de mar que dóna pas a la platgeta de n’Aguait
Aquesta porció de litoral el conforma un conjunt de quatre caletes de grava gruixuda i alguna cosa de sorra, que es camuflen entre una barrera de tamarells que hi arriben fins a la primera línia d’aquest racó de roques i algues, el litoral de les quals està cobert per un mantell d’algues de tons verdosos i blavosos.

Aquestes cales també s’usen com a embarcador per a barques de petites dimensions. A 1,6 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és complicat si es desconeix com arribar-hi. El vehicle particular s’aparcarà a una esplanada. A partir d’aquest punt, visitant haurà d’efectuar un passeig de mig quilòmetre, a la vorera del mar, abans de l’arribada a la primera cala, la resta de caletes se succeeix una darrere de l’altra. Es recomana l’ús del transport públic, ja que la parada d’autobús més propera està a mig kilòmetre de la costa. En el transcurs del recorregut es passa davant unes casetes humils de pescadors i unes segones residències antigues, construïdes fa un parell de dècades.

Des d’es Carregador es pot iniciar una excursió a peu, de petita longitud, que conclou al port de Cala Ratjada. Aquest trajecte suposa un passeig d’anada i tornada, vorejant la costa, de vuit quilòmetres.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  15 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters