Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala n'Aguait
Caló des Beato
Capdepera
Platja d'arena
Cala n'Aguait també coneguda com Caló des Beato

Cala n’Aguait o Caló des Beato està a 2,8 quilòmetres de Cala Ratjada i a 1,3 milles marítimes de Club Nàutic Cala Ratjada.

Aquesta platja oculta, tranquil·la i despoblada és un arenal de dimensions reduïdes que ha estat originada en la seva major part per la desembocadura d’un torrent. Els murs d’un allotjament hoteler i una finca limítrofs fan de marges artificials. En aquesta zona abunden pins, tamarells i palmitos (palmera nana endèmica de Illes Balears).

L’accés per carretera és una mica complicat, ja que el conductor ha de parar atenció a la senyalització viària fins localitzar l’hotel Aguait, mitger amb aquest arenal. Als voltants d’aquest establiment vacacional es podrà estacionar de manera gratuïta el vehicle privat. També s’hi pot arribar fins a aquest allotjament turístic amb un autobús procedent de Cala Agulla, la parada del qual és davant aquest hotel. Una vegada allà, tan sols s’hauran de caminar uns 10 metres fins introduir-se en Caló des Beato.

Des d’aquesta platja diminuta es pot arribar a peu fins a les veïnes cales de sa Pedruscada i Son Moll. Tan sols es necessitarà recórrer el curt sender que sorgeix pel costat esquerre de l’areny i que desemboca en les citades porcions del litoral gabellí. Al contrari, si s’optarà per seguir la pista del marge dret s’arribarà en el conjunt de quatre cales que formen és Carregador.

Les seves característiques morfològiques i aquestes condicions d’accessibilitat fan que Cala n’Aguait registri una afluència de banyistes locals i turistes mitjana.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

 • Dutxes
 • Lavabos
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  20 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters