Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Sa Pedruscada
Capdepera
Platja de grava
Sa Pedruscada

Sa Pedruscada està a dos quilòmetres de Cala Ratjada, rebent el seu nom de les pedres i cants rodats que formen aquesta porció del litoral petita, cosa que dificulta tombar-s’hi al sol. No n’hi ha per les rodalies establiments vacacionals.

La primera línia d’aquest tram de litoral tranquil la componen plantes baixes antigues i una reduïda escullera en el seu marge dret que realitza funcions d’embarcador. L’aspecte recorda a un port familiar de pescadors, imatge que es potencia gràcies a les barquetes fondejades a la vorera.

Els baixos, el fons rocós i l’escassa profunditat fan gairebé possibles fondejar una embarcació a prop de la costa. En canvi, pot servir de perfecta plataforma per botar una barca de dimensions petites o per practicar el snorkel (busseig costaner amb careta, tub i a pulmó). A una milla marítima s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és una mica complicat, ja que el conductor ha de parar atenció a la senyalització viària i als continus canvis de direcció. L’últim canvi de sentit que conduirà fins aquesta caleta tindrà lloc a la cruïlla pròxima a sa Font de sa Cala. També s’hi pot arribar amb autobús fins a sa Pedruscada, la parada del qual està a un centenar de metres d’aquesta porció de la costa gabellina. Si es troba a Son Moll, podrà arribar-hi a peu seguint el passeig litoral.

Les seves característiques morfològiques i aquestes condicions d’accessibilitat expliquen que s’hi registri una afluència baixa de banyistes locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  20 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters