Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Son Moll
Capdepera
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Son Moll

Són Moll està a dos quilòmetres de Capdepera i és la platja més pròxima al centre de Cala Ratjada, registrant un alt volum d’ocupació humà i urbanístic.

Cala Ratjada és un dels punts turístics pioners de Mallorca i un dels seus principals ports pesquers. Destaca per les rodalies Cap de Capdepera, on s’hi troba el far amb unes impressionant vistes panoràmiques i sa Torre Cega (segle XV), on s’aixeca el Palau d’en March (1911, se’n pot visitar), casa-museu de l’acabalada família March que en conté una de les millors col·leccions d’escultures d’Europa i un magnífic parc botànic (60.000 metres quadrats).

Aquesta platja és un arenal ampli, envoltat d’establiments turístics d’altura considerable que a mitjan el segle XX varen substituir les antigues cases d’estiueig.

El patró d’una embarcació s’hi trobarà una zona perfecta, oberta als vents del nord-est, est i sud-est, per ancorar sobre un fons sorrenc, a uns quatre metres de profunditat a 150 metres de la platja. A un centenar de metres de la vorera es divisa l’illot de Forana, l’estret del qual és innavegable per la manca de calat.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. L’aparcament serà un problema, ja que es limita als espais lliures que apareguin als carrers limítrofs. Es recomana l’ús del transport públic, ja que la parada d’autobús s’hi troba a uns 50 metres d’aquest arenal.

Les seves característiques morfològiques i aquestes condicions d’accessibilitat expliquen que s’hi registri una afluència massiva de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avvis important: Cette plage est située dans une zone de réserve marine. Il ya quelques restrictions sur les différentes activités, notamment la pêche, le mouillage, la navegation et la plongée.
De plus amples informations sur:
Reservas Marinas aguas exteriores
Reservas Marinas aguas interiores
Reserva Marina Llevant de Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  149 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  55 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters