Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Gat
Capdepera
Platja d'arena
Cala Gat

Cala Gat està al costat de sa Torre Cega i a dos quilòmetres de Capdepera. La seva urbanització es va iniciar en els anys setanta del segle XX. Actualment s’hi trobaran segones residències i un petit hotel.

Sa Torre Cega va ser una fortificació de vigilància contra les incursions pirates mores des del segle XVI. L’any 1911 la van reconvertir en el Palau d’en March (es pot visitar). L’acabalada família March ha fet d’aquesta torre una casa-museu (col·lecció excepcional de 40 escultures) i un parc botànic (60.000 metres quadrats).

Aquesta platja és un areny petit, tranquil i bell, assetjat per tamarells i palmitos, que et conviden a nedar a la seva aigua transparent. A 0,4 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és senzill. S’haurà de seguir atentament la senyalització viària fins al far de Capdepera. Des d’aquí s’ha de prendre la desviació que descendeix de manera pronunciada fins a aquesta cala. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. També s’hi pot arribar a peu, realitzant una plàcida excursió des del port de Cala Ratjada.

Les seves característiques morfològiques i aquestes condicions d’accessibilitat expliquen que s’hi registri una afluència massiva de banyistes locals.

Des de Cala Gat es pot visitar sa Punta des Faralló o Cova des Castellàs, localitzada sota Pujol i Punta des Castellàs.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

 • Telèfons
 • Lavabos
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  40 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters