Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Lliteres
Capdepera
Platja de grava
Cala Lliteres

Cala Lliteres està a dos quilòmetres de Capdepera. S’hi troba envoltada per un nucli residencial i allotjaments de vacances.

Aquest entrant de mar estret ha format una platja de roques. La seva composició pètria foragitarà aquelles persones que desitgin ajeure-s’hi còmodament al sol. En canvi, aquesta colze marítim es convertirà en un paradís per als practicants del busseig, ja que el fons rocós convida a submergir-s’hi i gaudir d’unes vistes espectaculars. Tant és l’ús d’aquesta porció de costa per part dels escafandristes, que una escola de busseig ocupa gairebé tot l’escàs espai d’aquesta cala, que inclou una plataforma d’embarcament i una rampa petita d’encallat.

Un vent intens del nord pot aixecar ones de certa consideració que hi arriben a esborrar la fisonomia d’aquesta platja del litoral gabellí, fent d’aquesta cala un lloc poc adequat per a l’ancoratge de vaixells. Per les rodalies costaneres està l’Olla, una cavitat petita, només accessible des de la mar mitjançant embarcacions menors de 10 metres d’eslora. A 0,5 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és senzill. Tan sols es pot seguir la senyalització viària fins a la urbanització Cala Lliteres, on es podrà d’estacionar el vehicle particular de manera gratuïta, el qual s’hi troba a escassa distància d’aquesta porció de litoral, recorregut que es cobrirà caminant pel passeig marítim que du a Cala Agulla.

Les seves característiques morfològiques i aquestes condicions d’accessibilitat expliquen que s’hi registri una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

 • Telèfons
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  30 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters