Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Agulla
Capdepera
Vigilància alta
Bandera blava
Platja d'arena
Cala Agulla

Cala Agulla està a 1,8 quilòmetres de Capdepera. Aquesta platja, Cala Moltó i Cala Mesquida van ser declarades l’any 1991 Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears. Aquest fet ha suposat una bona conservació d’aquesta costa, envoltada de pineda frondosa amb exemplars de grans dimensions, ja que s’ha evitat la seva urbanització.

Aquest litoral és una badia petita, envoltada de roques d’alçada escassa i encatifat per arena finíssima, donant lloc a l’arenal de major envergadura d’aquest municipi. Tot i així, la seva amplada es pot reduir o ampliar fins a 10 metres, producte dels corrents i l’època de l’any: si bufa vent de l’oest, el fluix marítim fa créixer la platja, mentre que si bufa d’est o nord, passa tot el contrari.

Les masses d’aire del nord suposen un problema molt perillós per a l’ancoratge d’embarcacions, sobre un fons de sorra i pedra, a cinc metres de profunditat. Es recomana màxima alerta al reculo. A 2,9 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és senzill. S’haurà de parar atenció a la desviació cap a Cala Agulla, existent en la carretera que uneix Capdepera amb Cala Ratjada, que condueix cap a un aparcament tarifat (2,1 euros) i obert diàriament de les 9 a les 19 hores.
Les seves característiques morfològiques i aquestes condicions d’accessibilitat expliquen que s’hi registri una afluència massiva de banyistes locals i turistes, sent la platja més apreciada per veïns i per estiuejants de Cala Ratjada.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

 • Telèfons
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Escars
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  520 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters