Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Moltó
Capdepera
Platja d'arena
Cala Moltó

Cala Moltó està a tres quilòmetres de Cala Ratjada. Aquesta platja, Cala Agulla i Cala Mesquida van ser declarades l’any 1991 Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears.

Aquest racó litoral de dimensions reduïdes s’ha format darrere de Punta d’es Gulló, la qual cosa justifica la seva vorera i fons rocosos. Aquest entorn natural només el corrompen alguns escars i un búnquer de la Guerra Civil, la resta retorna el visitant a aquest paradís de calma i de solitud embolicat de pins emmotllats pel vent.

Aquesta costa oberta a vents de component nord-oest i aquest no és recomanable per calar embarcacions, sobre un fons de arena i pedra, a cinc metres de profunditat. S’han d’extremar les precaucions. El vent sol canviar de direcció imprevisiblement, augmentant el risc d’embarrancar, per la qual cosa es recomana ancorar allunyat de la vora. A tres milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és senzill. S’ha de prendre la desviació cap a Cala Agulla existent a la carretera que uneix Capdepera amb Cala Ratjada, que finalitza en un aparcament tarifat (2,1 euros) i obert de 9 a 19 hores. El darrer mig quilòmetre fins a la platja s’haurà de realitzar caminant.

Les seves característiques morfològiques i d’accessibilitat expliquen que s’hi registri una afluència baixa de banyistes locals i turistes, sent habitual el nudisme.
Des de Cala Moltó parteix una excursió de 10 quilòmetres, entre pins i garriga, cap a Cala Mesquida.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters