Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Arenal de sa Mesquida
Cala Mesquida
Capdepera
Vigilància alta
Bandera blava
Previsió d'onatge
Platja d'arena
S'Arenal de sa Mesquida també coneguda com Cala Mesquida

Cala Mesquida o s’Arenal de sa Mesquida està a set quilòmetres de Capdepera. El seu nom té el seu origen en el pròxima possessió sa Mesquida de Dalt.

Cala Mesquida, Cala Moltó i Cala Agulla varen ser declarades l’any 1991 Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears.

Aquest arenal ampli, de gra fi i enclavat entre roques baixes finalitza en un sistema dunar –destaca la duna d’es Munt Gros–, poblat per llentiscle i pins. El seu marge dret que arriba-hi fins a Cala Agulla, passant per Cap des Freu, posseeix una de les majors colònies de gavines i cormorans de l’arxipèlag balear, és lliure d’edificacions, mentre que en el costat esquerre creix des de la dècada dels anys setanta del segle XX un nucli turístic i residencial.

Els vents de component nord, nord-est i nord-oest, que aixeca grans ones bufant de mar a terra, la qual cosa impedeix allunyar-se de la vorera, més els corrents del perillós canal de Menorca, compliquen molt l’ancoratge d’embarcacions, sobre un fons d’arena, a cinc metres de profunditat.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització de la carretera Artà-Capdepera. Una rotonda condueix a un aparcament gratuït o a estacionar el vehicle particular als carrers de la urbanització. El darrer mig hectòmetre fins a Cala Mesquida s’haurà de cobrir a peu, mentre que si s’ha optat per l’autobús, s’hauran de recórrer 200 metres.
Les característiques morfològiques i d’accessibilitat expliquen que s’hi registri una afluència alta de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme ? Cala Rajada
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

 • Telèfons
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Capdepera

El terme municipal de Capdepera s’hi troba al nord-est de Mallorca, sent el seu territori més oriental. L’origen del seu topònim prové del llatí Caput petrae ("cap de pedra"). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300. Va sofrir atacs pirates entre els segles XIV i XVII.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. A la zona interior occidental i meridional s’aixequen Muntanyes de Sos Sastres (Puig donis Racó, 385 metres d’altitud) i Serra de Sant Jordi, pertanyents a Serres de Llevant. Entre aquests puigs i les muntanyes costaneres s’estenen les valls de sa Mesquida i Canyamel, amb profusió de recursos hídrics, activitat agrícola i jaciments arqueològics. El litoral gabellí té una extensió longitudinal que supera els 25 quilòmetres, format per una rocosa costa baixa, posseint el segon port d’importància en volum de captures pesqueres de l’arxipèlag balear, Cala Ratjada. En aquest territori abunden les aus marines i migratòries, la tortuga de terra mediterrània i l’eriçó.

A partir dels anys seixanta del segle XX, el turisme lidera els indicadors econòmics, relegant les activitats agropecuàries i secundàries sense grans infraestructures i provocant un corrent migratori peninsular que ha afavorit el creixement d’una població jove i una densitat superior a la mitjana d’Illes Balears (170 habitants per quilòmetre quadrat).

La seva riquesa es coneixerà visitant, entre d’altres, Coves de s’Ermità, poblat talaiòtic es Claper des Gegants, Torre de Canyamel, Església de Sant Bartomeu, Castell i Far de Capdepera, Torre Cega-Palau de Can March.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  300 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  130 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No

Evolució estat condicions per al bany

Dimarts 7 jul.Dimecres 8 jul.Dijous 9 jul.Divendres 10 jul.Dissabte 11 jul.Diumenge 12 jul.Dilluns 13 jul.
19:30 h.(Bandera vermella)
10:30 h.(Bandera vermella)
19:30 h.(Bandera verda)
10:30 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:30 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:30 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera vermella)
10:30 h.(Bandera vermella)
19:30 h.(Bandera groga)
15:11 h.(Bandera groga)
10:30 h.(Bandera verda)
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters