Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Torta
S'Aduaia
Artà
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Cala Torta també coneguda com S'Aduaia

Cala Torta o s’Aduaia està a deu quilòmetres d’Artà i és la platja de majors dimensions d’aquest municipi.

Aquest arenal bell entre roques baixes i muntanyes de farigola, llentiscle, molt palmito i escassos pins procedeix d’un entrant de mar no molt prominent que mor en un sistema dunar.

Aquesta platja assilvestrada en té molta de pendent, com ho demostra que tot d’una es deixa de fer peu, fruit del vent amb gran onatge que fueteja el litoral artanenc. I el fet que Cala Torta s’endinsi molt poc a terra provoca que estigui exposada als vents de nord-oest, nord, nord-est i aquest.
És un lloc excel·lent per al busseig, així com per l’ancoratge d’embarcacions, sobre fons d’arena, a cinc metres de profunditat, en una maniobra que requereix les màximes preocupacions. Tot i així, registra una afluència massiva de banyistes locals i turistes, ja que es practica nudisme. A 5,3 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera, sinuosa, costeruda i en deficient estat de conservació, és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà aparcar gratuïtament per les rodalies. Existeix la possibilitat d’arribar-hi amb bicicleta des de Capdepera: l’etapa consta de 22 quilòmetres, agafant a Cala Mesquida un camí de muntanya marcat amb punts vermells, situat al costat de la botiga de souvenirs, que condueix fins aquest areny verge. També s’hi pot arribar caminat des de Cala Mesquida.

A causa de la disposició morfològica i exposició als vents d'aquesta platja, s'ha de parar atenció a les condicions meteorològiques que desaconsellin el bany i ancoratge d'embarcacions.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per
raons de seguretat i higiene.


La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

 • Restaurant
Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  150 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  100 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters