Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Mitjana
S'Aduaia
Artà
Vigilància baixa
Platja d'arena
Cala Mitjana també coneguda com S'Aduaia

Cala Mitjana o s’Aduaia està a 10 quilòmetres d’Artà. La tranquil·litat, la bellesa d’aquest entorn natural i l’estat verge continuen conformant els signes d’identitat d’aquesta platja, producte de la falta d’aigua potable que va impossibilitar que una urbanització projectada s’hi arribés a construir.

Aquest areny de gra fi, esquitxat de cards, tártago de mar i a continuació apareixen savines. Aquesta màniga de mar s’endinsa molt poc cap a l’interior, la qual cosa provoca que aquesta platja estigui exposat als vents de nord-oest, nord, nord-est i aquest.

Conjunts de roques baixes en flanquegen els marges. El costat dret es caracteritza per tenir muntanyes rases amb poca vegetació, mentre que en l’esquerra s’hi entreveu un pinar frondosa i extensa. Aquesta vegetació escassa s’ha vist reduïda pels incendis forestals. A la part posterior, el sistema dunar s’acumula i es desplaça cents de metres fins als vessants dels turons pròxims.

Aquesta disposició morfològica converteix el bany en les seves aigües en una acció molt perillosa, així com l’ancoratge d’embarcacions, sobre fons de sorra, a cinc metres de profunditat, en una maniobra que requereix les màximes preocupacions. A 5,4 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Club Nàutic Cala Ratjada.
L’accés per carretera, sinuosa, costeruda i en deficient estat de conservació, és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà aparcar gratuïtament a l’ombra dels pins que hi arriben fins al talús.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que Cala Mitjana registri una afluència baixa de banyistes locals.

A causa de la disposició morfològica i exposició als vents d'aquesta platja, s'ha de parar atenció a les condicions meteorològiques que desaconsellin el bany i ancoratge d'embarcacions.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per
raons de seguretat i higiene.


La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters