Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Matzoc
Artà
Platja de còdols
Cala Matzoc

Cala Matzoc està a 10,5 quilòmetres d’Artà. El seu nom el pren prestat de la torre de vigilància i defensa de planta circular, Torre des Matzoc (segle XVIII), que s’alça dalt de Faralló d’Aubarca. Aquesta platja és la menys freqüentada del conjunt format per Cala Coca, Cala Mitjana i Cala Estreta.

Aquest arenal petit de fi gra, amb còdols i graves, coberts d’alga posidònia a la vorera, allotja en la seva part posterior tártago de mar, mata de savina i pi costaner, mentre que una costa alta i de penya-segats intenta protegir-la dels vents del primer quadrant.

La seva exposició als vents de nord-oest, nord, nord-est i est, així com la seva morfologia, fan que el bany es converteixi en una acció molt perillosa i l’ancoratge d’embarcacions, sobre fons sorrenc, a quatre metres de profunditat a dos hectòmetres del litoral, suposi una maniobra que requereixi la màxima preocupació. Cal alertar del perillós baix, localitzat a 384 metres a l’est-sud i est de Torre d’Aubarca i davant Cala Matzoc: en el punt de menor calat s’assoleixen els 2,4 metres. De totes les platges de la zona sud, aquesta cala és la que oferta una millor cobertura contra els vents del sud-est al nord-est. A 5,4 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és complicat. Existeix un camí apte per a vehicles tot terreny. Es recomana arribar a peu, recorrent un espectacular camí litoral de 20 minuts de durada.

A causa de la disposició morfològica i exposició als vents d'aquesta platja, s'ha de parar atenció a les condicions meteorològiques que desaconsellin el bany i ancoratge d'embarcacions.
Si la platja disposa de servei de socorristes estau obligats a seguir les indicacions de les banderes. Bandera vermella indica perill, prohibició de banyar-se. Bandera groga indica precaució, però es permet el bany. Bandera verda, es permet el bany. Bandera taronja, indica que el socorrista s'ha absentat. Si la platja no disposa de servei de vigilància o aquest no fos operatiu, sigui prudent i gaudeixi de la platja sense córrer riscs innecessaris.
Les ordenances municipals prohibeixen l'accés a les platges dels animals de companyia per
raons de seguretat i higiene.


La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  80 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  100 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters