Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Sa Font Celada
Artà
Platja d'arena
Sa Font Celada

Sa Font Celada està a 12 quilòmetres d’Artà i és la desembocadura de Torrent des Castellot. Els pocs banyistes locals que freqüenten aquest litoral noten una temperatura més freda a la mar, com a conseqüència de l’abocament d’aigua dolça des de dues fonts.
Torrent des Castellot ha motivat que en aquest talús s’acumuli una arena daurada finíssima i que aquest arenal s’endinsi a terra ferma fins a 150 metres.

La vegetació escassa d’aquest entorn natural, mates de tártago de mar, i el fet d’estar-hi envoltat per un litoral rocós, exposat als vents del nord-oest, nord i nord-est, concedeixen a aquest arenal un aspecte desèrtic i àrid.

Les condicions marítimes permeten fondejar davant la platja, sobre un fons sorrenc que s’estén centenars de metres mar endins, amb una profunditat d’uns cinc metres a tres hectòmetres de la vorera. El punt de navegació més conflictiu en aquesta zona, encara que excel·lent per al busseig, és Faralló d’Aubarca, a 0,4 milles marítimes de la costa, entre Cap des Freu i Cap de Ferrutx. A 13,4 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és complicat, ja que s’ha de passar amb el vehicle particular per una sèrie de finques privades. Per aquesta raó es recomana seguir el sender litoral que uneix Cala Estreta i Cala Matzoc, cosa que suposarà una caminada de cinc quilòmetres.
Les característiques descrites expliquen que sigui una platja amb una afluència baixa de banyistes locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  40 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters