Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Arenalet des Verger
S'Arenalet d'Aubarca
Artà
Platja d'arena
S'Arenalet des Verger també coneguda com S'Arenalet d'Aubarca

S’Arenalet des Verger o d’Aubarca està a 12,5 quilòmetres d’Artà. És una de les platges menys freqüentades de Mallorca i només apta per als banyistes locals més arriscats per les següents raons.

Aquesta costa bella i verge forma part de la possessió d’Aubarca, procedent de la paraula àrab al-Bascat que significa ribera, on destaca Torre des Matzoc o d’Aubarca o de sa Falconera o de Sant Ferran, construïda l’any 1751, amb funcions de vigilància i defensa, de planta circular i elevada a 67 metres sobre el nivell del mar.

Aquest enorme arenal blanc té una profusa presència de tártago de mar i un monticle rocós en la part central de l’ample vorera.

Les condicions marítimes permeten fondejar embarcacions, encara que s’han d’extremar les precaucions davant de la previsió de reculo per ser un areny molt obert als vents del nord-oest, nord i nord-est. El fons és sorrenc, extens i resideix a escassa profunditat. El punt de navegació més conflictiu és Faralló d’Aubarca, a 0,4 milles marítimes de la costa, entre Cap des Freu i Cap de Ferrutx. A 13,5 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Club Nàutic Cala Ratjada.

L’accés per carretera és complicat. El vehicle particular passarà per finques privades. Per aquesta raó es recomana arribar-hi fins aquí a peu o amb bicicleta i anar ben protegit contra el sol. Així resulta més senzill superar les barreres tancades que s’hi trobaran en els darrers 5,5 quilòmetres que condueixen fins a aquest areny.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  130 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters