Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Na Clara
Artà
Platja d'arena
Na Clara

Na Clara està a sis quilòmetres de Colònia de Sant Pere. El seu topònim descriu la transparència de l’aigua, oculta sota la frondositat dels pins i els penya-segats que alcen s’Atalaia Freda a 562 metres, la cota de major altitud de Serres de Llevant, proporcionant una vista panoràmica colpidora de Mallorca.

Aquesta platja de pedres, cants i blocs, de dimensions enormes, coberts d’arena fina i brillant conformen un litoral agrest que qualifiquen aquesta porció de litoral com a paradís verge, convidant a capbussar-se en la seva aigua cristal·lina per tocar un fons sorrenc que s’endinsa a la mar cents de metres.

Les condicions aquàtiques són segures per a l’ancoratge d’embarcacions, encara que quan bufin vents de l’oest, nord-oest, nord, nord-est i est s’haurà de mantenir la costa a certa distància. La profunditat oscil·la entre els tres metres a 150 metres de la vora i els 1,5 metres a mig hectòmetre del talús. A 3,1 milles marítimes s’hi troba Club Nàutic Colònia de Sant Pere.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària fins a es Caló, on empitjora l’estat del paviment. Als voltants s’haurà d’aparcar gratuïtament el vehicle particular. Els darrers 200 metres fins arribar a aquest entorn natural es realitzaran a peu per un camí cap a l’esquerra i en baixada, que s’introdueix en Na Clara, tot i que impossibilita l’accessibilitat als minusvàlids.

Les característiques descrites expliquen que sigui una platja amb una afluència baixa de banyistes locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters