Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cales de Betlem
Artà
Platja d'arena
Cales de Betlem

Betlem o Cales de Betlem estan a cinc quilòmetres de Colònia de Sant Pere. Rep el seu nom de l’ermita homònima, construïda a 322 metres d’altitud el segle XIX per a la Congregació dels Ermitans de Sant Pau i Sant Antoni.

Aquest litoral, comprès entre na Clara i Caló des Corb Marí, està format per caletes tranquil·les que retallen aquesta porció de la costa mallorquina, de substrat petri, amb barquetes fondejades i un fons rocós amb bona profunditat, encara que desaconsellables per a la navegació i per a l’ancoratge per la presència continuada de roques. A 2,4 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Club Nàutic Colònia de Sant Pere.

La nomenclatura d’aquesta costa pròxima a la urbanització homònima recorda que aquest litoral marítim va ser hàbitat de la foca vell marí. Es Vellmarins Alts i es Vellsmarins Baixos són dues coves submarines en les quals van viure aquests mamífers marins. En el tram de litoral que va des de Capdepera fins a Artà va tenir lloc la captura dels darrers exemplars d’aquesta espècie de foca en aigües de Mallorca.

L’accés per carretera necessitarà un conductor que pari atenció a la senyalització viària per arribar a Betlem amb facilitat. A l’àrea limítrofa s’hi troba un nucli residencial de plantes baixes, on es podrà estacionar de manera gratuïta el vehicle per finalitzar el darrer tram a peu.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que Cales de Betlem registri una afluència baixa de banyistes locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters