Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Canons
Sa Banyera dels Ermitans, Es Moreros
Artà
Platja de còdols
Es Canons també coneguda com Sa Banyera dels Ermitans, Es Moreros

Es Canons, topònim referent a la zona forestal homònima i a les restes d’una bateria d’artilleria de costa propera), sa Banyera dels Ermitans o es Maresos (antiga pedrera) està a 16 quilòmetres d’Artà, situada entre sa Ferradura i Punta de Calo’s Cans o Ca los Camps.

Aquesta cala s’hi troba molt a prop de la urbanització Betlem i sota la mirada de l’ermita i l’àrea pública homònimes (300 metres sobre el nivell del mar), així com de sa Coassa (321 metres d’altitud). Aquest conjunt se circumscriu dins Àrea Natural d’Especial Interès Muntanyes d’Artà.

La costa d’es Canons, que s’estén des de Punta ses Saupes a es Maresos, presenta vegetació de garriga i bardissa, així com una forma irregular, amb un perfil abrupte i molt retallat. Té nombrosos sortints de pedra i penya-segats petits (dunes fòssils amb estrats de derrubis rocosos). En aquest tram es registren dos entrants de mar de majors dimensions, un al costat de l’altre, s’Aigo Dolca-sa Ferradura i sa Banyera dels Ermitans-es Maresos (per les rodalies s’hi troba el sepulcre megalític de s’Aigo Dolça, una de les troballes arquitectòniques més antigues de Mallorca) .

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen fondejar embarcacions davant el seu talús. Existeixen nombrosos esculls, baixos, roques despreses i una escassa profunditat que provoquen que per aquesta zona només naveguin barques de poc calat. El fons alterna porcions d’alga, pedra i alguna zona d’arena. La instal·lació marítima més pròxima és Port Colònia de Sant Pere.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters