Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Aigua Dolça
Artà
Platja d'arena
S'Aigua Dolça

S’Aigua Dolça està a 16 quilòmetres d’Artà, situada entre Punta des Barracar i na Clara (miradors excel·lents per gaudir d’unes vistes panoràmiques extraordinàries de la Badia d’Alcúdia), així com sota la mirada de sa Talaia Freda de Morei (563 metres d’altitud) i envoltada de garriga i matolls. Aquest conjunt forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès Muntanyes d’Artà.

Aquesta cala s’hi troba a mig camí entre l’espectacular Cap de Ferrutx i la urbanització Betlem. El tram del litoral artanenc, comprès entre es Caló i Caló d’en Sureda (na Clara, Cala Mata, na Pastor, Caló d’en Serra, i sa Pedra Alta) es caracteritza per posseir una costa retallada, baixa (uns cinc metres; petits penya-segats que combinen dunes fòssils antigues amb estrats de derrubis rocosos de fa milions d’anys), zones d’ensorraments i amb la presència de nombrosos baixos i esculls.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen l’ancoratge d’embarcacions davant el seu talús, ja que existeixen nombroses roques despreses, escassa profunditat, així com un fons que alterna porcions d’alga, pedra i algun clar de sorra. Aquests inconvenients provoquen que per aquesta zona només naveguin barques de poc calat. Es recomana ancorar entre es Vells Marins Baixos i Punta des Barracar. La instal·lació marítima més pròxima és Port Colònia de Sant Pere.

L’accés per carretera és senzill fins a la urbanització Betlem seguint la senyalització viària. Aquí estacionarà gratuïtament el vehicle particular i iniciarà una excursió a peu per arribar a s’Aigo Dolça.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca
Avis important: aquesta platja es troba dins una àrea de reserva marina. Hi ha restriccions en diferents activitats com la pesca, la navegació, l'ancoratge i el busseig.
Per a més informació:
Reserves Marines aigües exteriors
Reserves Marines aigües interiors
Reserva Marina Llevant de Mallorca

Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  200 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters