Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló dels Ermitans
S'Arenalet de Son Colom, S'Arenalet dels Ermitans
Artà
Platja d'arena
Caló dels Ermitans també coneguda com S'Arenalet de Son Colom, S'Arenalet dels Ermitans

Caleta dels Ermitans, Caló dels Ermitans, s’Arenalet de Son Colom o dels Ermitans està a 14 quilòmetres d’Artà, situat entre Caló des Corb Marí i Punta de Cas Taverner, així com sota la mirada de l’Ermita de Betlem (construïda a 300 metres sobre el nivell de la mar), sa Coassa (321 metres d’altitud) i Puig de sa Murta (214 metres d’altura). Aquest conjunt forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès Muntanyes d’Artà.

El tram de litoral comprès entre sa Cugassa i sa Macada de sa Torre (Caló des Corb Marí, Caleta dels Ermitans, Punta de Taverner, n’Olivarda, Cala s’Estret i Punta de sa Torre o de s’Eriçó) es caracteritza per estar retallat i l’absència de vegetació (roca pelada). Aquestes planes que voregen la mar van estar cobertes de vinyes fins fa molt poc temps.

Un promontori arrodonit per l’erosió eòlica i l’acció marina dóna pas a la diminuta Caleta dels Ermitans, emprada pels ermitans de Betlem, situada al costat d’un complex de vacances.

Aquesta platja s’hi troba a mig camí entre la urbanització Betlem i Colònia de Sant Pere. En un bosc proper, que s’hi arriba caminant pel camí que discorre paral·lel a la costa, i superant la possessió Son Mascaró cap a l’oest, s’hi troba el jaciment prehistòric Talaiots de Can Pa amb Oli ("pa amb oli" fa referència a un plat popular mallorquí consistent en una llesca de pa de pagès sobre el que es refrega una tomàtiga i se li afegeix oli).

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  20 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters