Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja Colònia de Sant Pere
Artà
Vigilància baixa
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja Colònia de Sant Pere

Platja de la Colònia de Sant Pere està a 10 quilòmetres d’Artà i forma part de la badia d’Alcúdia. És l’únic nucli turístic existent entre Can Picafort i Capdepera, encara que predomina el caràcter residencial sobre el vacacional per a masses, així com el més antic de la zona (1880), originalment de dedicació agrícola.

Aquesta platja tranquil·la neix junt a l’empar de l’escullera de Club Nàutic Colònia de Sant Pere. La seva fina arena daurada s’estén en forma d’arc als llarg de gairebé dos hectòmetres. Tanquen aquesta cala un modern passeig amb bancs coberts per l’ombra dels tamarells, compartit amb algunes terrassetes. Caminant per aquesta ronda s’arribarà al veí Caló des Parral, de sorra gruixuda i fosca, aigua cristal·lina i lloc de desembocadura de Torrent de sa Font des Parral.

Els navegants que desitgin fondejar aquí la seva embarcació se’ls recomana que desisteixi de dur a terme aquesta maniobra als voltants del Club Nàutic Colònia de Sant Pere, ja que el fons és de roca i alga, així com també es desaconsella intentar l’entrada a les seves instal·lacions si bufen vents del primer i quart quadrants o en dies de temporal, atès el fet que aquesta infraestructura portuària tanca la seva bocana amb una comporta.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament als voltants de la platja.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que aquest areny registri una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Dutxes
 • Paperera
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  70 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters