Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Arenal de sa Canova
Artà
Platja d'arena
Arenal de sa Canova

Sa Canova o Areny de sa Canova, de dimensions gegantines, està a 13 quilòmetres de Can Picafort, situat entre Punta de sa Barraca (Artà) i Torrent de na Borges (Santa Margalida).

El Parlament de les Illes Balears va declarar l’any 1991 aquesta zona com Àrea Natural d’Especial Interès per l’abundància en jaciments arqueològics i la diversitat en flora i fauna, destacant l’aiguamoll de la desembocadura de Torrent de na Borges, hàbitat de la majoria de mamífers i aus censats a l’arxipèlag balear.

Aquesta platja verge i bella presenta sorra fina, de gra de closques, amb aflorament de roques. Té molt poc desnivell, així como una vegetació de subjecció pròpia del sistema dunar a la seva part posterior (pineda, muntanya baixa, card, romaní o lliri de mar). Aquesta riquesa ecològica i paisatgística només la interromp unes casetes abandonades o construïdes a mitges i un entramat de canals després de les dunes.

El seu litoral és d’arena i de roques, molt baix i de profunditat escassa pel que es recomana als navegants que evitin apropar-se a la vorera davant la possibilitat de embarrancar. A 1,6 milles marítimes s’hi troba Club Nàutic Serra Nova.

L’accés per carretera registra certa complicació. El conductor ha de parar atenció a la senyalització viària i a la conducció per una pista forestal que desemboca en un aparcament gratuït. Una vegada estacionat el vehicle particular, s’hi caminaran cinc minuts fins assolir aquest tranquil arenal.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que s’hi registri una afluència baixa de banyistes i s’hi practiqui nudisme.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Artà
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Artà

El terme municipal d’Artà es localitza a l’extrem nord-est de Mallorca i té una de les menors densitats de població (43 habitants per kilòmetre quadrat).

L’etimologia del seu nom provindria del terme àrab Yartan, denominació que rebia aquesta zona en època musulmana. El rei cristià Jaume I, que va conquerir Mallorca (1229), la denominava Almudaina d’Artano, naixent com a vila l’any 1230 amb l’arribada dels monjos premonstratenses.

El seu paisatge es compon d’una àmplia vall central, tancada per alineacions muntanyoses perifèriques, i un litoral diferenciat entre sistemes dunars i talús rocós. Concentra els turons més alts de Serres de Llevant (sa Talaia Freda, 562 metres, i Puig d’en Ferrutx, 519 metres) i destaca Torrent de na Borges, a la desembocadura del qual forma Estany del Bisbe, de dos quilòmetres de longitud.

Algunes plantes endèmiques i en perill d’extinció de l’arxipèlag balear, alzinars, ullastrers, pinedes i muntanya baixa poblen aquest municipi. I espècies protegides com el voltor negre, l’àguila pescadora o la lluerna sobrevolen aquest lloc.

El turisme i la construcció van substituir als anys setanta del segle XX l’agricultura i la indústria de la palma com a principals activitats productives. Aquest municipi disposa del Teatre d’Artà (aforament per a 460 persones) des de l’any 2001, una de les millors infraestructures de Mallorca.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de ses Paises, Monestir de Bellpuig, Església de Sant Salvador, Església parroquial, Ermita de Betlem, edifici senyorial de na Batlessa, on el reconegut pintor Miquel Barceló ha dipositat el seu fons documental.
El municipi té un total de 14 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1500 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters