Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Millor
Son Servera
6 jul. 10:00 h.
Vigilància alta
Bandera blava
Previsió d'onatge
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Millor

Cala Millor està a tres quilòmetres de Son Servera i és la frontera pel sud-oest amb el municipi de Sant Llorenç des Cardassar. Dels seus 1.800 metres de longitud, 1.320 pertanyen a Sant Llorenç des Cardassar i la resta formen part Son Servera, encara que per a l’usuari és inapreciable, excepte si examina la primera línia, més antiga i saturada que la llorencina, sent el carrer del Sol Naixent el límit intermunicipal.

Aquesta costa neix com a zona hotelera a finals dels anys vuitanta del segle XX, on s’ha desenvolupat un dels millors i freqüentats centres turístics de Mallorca i dels més coneguts a Europa occidental.

Aquesta platja urbana és un arenal extens, de blanc gra fi, de pendent escassa, aigua blava, transparenta i bancs d’alga posidònia, amb albirament de dofins i on s’hi practica busseig i surf de vela.

Aquesta platja oberta al mar es converteix en zona perillosa per a l’ancoratge d’embarcacions i el bany quan bufa vent de l’est. Tot i així, el patró que desitgi calar aquí ho farà sobre fons sorrenc, a una profunditat que oscil·la entre quatre i cinc metres davant la vora. A 0,9 milles marítimes es troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Cala Bona.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. També compta amb una línia d’autobús, la parada del qual està a mig hectòmetre d’aquest areny. La fàcil accessibilitat i les característiques descrites expliquen que s’hi registri una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala Millor - Son Servera
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
Condicions d'avui per al bany (06/07/2020)
10:00 hores
Bandera verda
Obertura serveiInformació sobre el municipi Son Servera

El terme municipal de Son Servera s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu topònim derivaria del vocable llatí serva (nom de fruita) o d’una variant ortogràfica del llinatge Cervera (el rei cristià Jaume I d’Aragó, després de conquerir Mallorca l’any 1229, va cedir aquestes terres a Jaume Cervera, un capità del seu exèrcit). Aquest municipi va aconseguir independitzar-se definitivament d’Artà l’any 1837.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. L’elevada àrea interior ocupa el bloc septentrional de Serres de Llevant (Puig del Pinet, 354 metres d’altitud), junt amb valls, prats i comellars, formant un conjunt de gran valor ecològic, el que va provocar que les seves 1.963 hectàrees fossin declarades l’any 1999 com a Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears. La àrea litoral plana també és coneguda com Badia de Son Servera, amb una amplada de dos quilòmetres terra endins i set quilòmetres longitudinals de costa.

A partir de la dècada dels anys seixanta, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla el sector agropecuari. Aquest canvi va implicar una explosió demogràfica, producte de la natalitat i de l’emigració peninsular. Les activitats lligades a la construcció i a la restauració també liciten a l’alça en aquest municipi.
La seva riquesa cultura es coneixerà visitant Coves de Son Sard, Pula (talaiots, cases i molí), Església de Sant Joan Baptista, Pont d’en Calet, Molí de can Xesc, Ca s’Hereu o Torre des Port Nou.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  420 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  36 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No

Evolució estat condicions per al bany

Dimarts 30 junyDimecres 1 jul.Dijous 2 jul.Divendres 3 jul.Dissabte 4 jul.Diumenge 5 jul.Dilluns 6 jul.
18:00 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera groga)
10:00 h.(Bandera groga)
19:30 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera groga)
10:00 h.(Bandera groga)
19:30 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
19:30 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters