Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Bona
Son Servera
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Cala Bona

Cala Bona està a 3,5 quilòmetres de Son Servera. Aquesta porció de litoral servia originàriament de refugi per a les barques pesqueres. La posterior intervenció humana va convertir aquesta costa en un conjunt de tres caletes artificials, producte de la introducció de tones d’arena i de la construcció de quatre esculleres molt tancades, que augmenten la seguretat. Aquesta platja tranquil·la té una pendent i una profunditat molt reduïdes.

Aquestes característiques morfològiques converteixen aquest arenal en òptim per al bany dels més petits i en una platja predilecta per a famílies, que comparteixen el lloc amb els turistes que s’allotgen als hotels propers. Amb aquest ús combinat, aquesta cala tan sols registra una afluència mitjana de banyistes locals i visitants.

Les condicions subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions fora dels límits de les esculleres, ja que en el seu interior les sondes marquen un marge insuficient per calar, sobre un fons sorrenc amb alguna roca. Fora del recinte artificial, la profunditat hi arriba fins als cinc metres, distància que s’haurà de cobrir per assolir una superfície mixta, sorra amb roca i alga. A 0,2 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Port Esportiu Cala Bona.

L’accés per carretera és senzill. Tan sols n’hi ha prou amb seguir la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta en la segona o tercera línia respecte de la capçalera de la platja i la parada d’autobús o del minitrén turístic més pròximes s’hi troben a mig hectòmetre de Cala Bona.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala Millor - Son Servera
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Son Servera

El terme municipal de Son Servera s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu topònim derivaria del vocable llatí serva (nom de fruita) o d’una variant ortogràfica del llinatge Cervera (el rei cristià Jaume I d’Aragó, després de conquerir Mallorca l’any 1229, va cedir aquestes terres a Jaume Cervera, un capità del seu exèrcit). Aquest municipi va aconseguir independitzar-se definitivament d’Artà l’any 1837.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. L’elevada àrea interior ocupa el bloc septentrional de Serres de Llevant (Puig del Pinet, 354 metres d’altitud), junt amb valls, prats i comellars, formant un conjunt de gran valor ecològic, el que va provocar que les seves 1.963 hectàrees fossin declarades l’any 1999 com a Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears. La àrea litoral plana també és coneguda com Badia de Son Servera, amb una amplada de dos quilòmetres terra endins i set quilòmetres longitudinals de costa.

A partir de la dècada dels anys seixanta, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla el sector agropecuari. Aquest canvi va implicar una explosió demogràfica, producte de la natalitat i de l’emigració peninsular. Les activitats lligades a la construcció i a la restauració també liciten a l’alça en aquest municipi.
La seva riquesa cultura es coneixerà visitant Coves de Son Sard, Pula (talaiots, cases i molí), Església de Sant Joan Baptista, Pont d’en Calet, Molí de can Xesc, Ca s’Hereu o Torre des Port Nou.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  453 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  32 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters