Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Port Roig
Estanc d'en Xinet
Son Servera
Platja d'arena
Port Roig també coneguda com Estanc d'en Xinet

Port Roig està a quatre quilòmetres de Son Servera, el nom del qual recorda que antany va ser un embarcador –hi queden com a vestigis quatre pilars que emergeixen de l’aigua–, i reflecteix la coloració vermellosa de les roques que componen el seu talús. Forma part de la denominació turística Costa dels Pins.

Aquesta costa tranquil·la i agradable és un arenal de gra fi, amb una accessibilitat fàcil a l’aigua i esquitxat per tamarells vells, el fruit dels quals té un sabor agradable i propietats laxants. L’accident natural Punta Roja hi fa d’escullera en el seu marge oriental, mentre que en la part posterior s’alcen hotels i habitatges residencials.

Aquest areny està ben protegit del vent de component nord, encara que exposat al de l’est, que remou el fons i omple el litoral d’algues. Aquest fet provoca que l’ancoratge d’embarcacions, sobre fons d’arena i pedres, a una profunditat que oscil·la entre dos i quatre metres, sigui propici amb corrents del quart quadrant. A 0,2 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Cala Bona.

Les característiques morfològiques i l’activitat turística hi fan de reclam perquè famílies locals i turistes optin per passar l’estiu en aquesta zona costanera. Ambdues tipologies de banyistes ocupen en un grau mig aquest areny del llevant mallorquí.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta per les rodalies de l’hotel Sun Wing Resort. També es pot optar per arribar-hi amb el minitrén turístic.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala Millor - Son Servera
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Lloguers
Informació sobre el municipi Son Servera

El terme municipal de Son Servera s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu topònim derivaria del vocable llatí serva (nom de fruita) o d’una variant ortogràfica del llinatge Cervera (el rei cristià Jaume I d’Aragó, després de conquerir Mallorca l’any 1229, va cedir aquestes terres a Jaume Cervera, un capità del seu exèrcit). Aquest municipi va aconseguir independitzar-se definitivament d’Artà l’any 1837.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. L’elevada àrea interior ocupa el bloc septentrional de Serres de Llevant (Puig del Pinet, 354 metres d’altitud), junt amb valls, prats i comellars, formant un conjunt de gran valor ecològic, el que va provocar que les seves 1.963 hectàrees fossin declarades l’any 1999 com a Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears. La àrea litoral plana també és coneguda com Badia de Son Servera, amb una amplada de dos quilòmetres terra endins i set quilòmetres longitudinals de costa.

A partir de la dècada dels anys seixanta, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla el sector agropecuari. Aquest canvi va implicar una explosió demogràfica, producte de la natalitat i de l’emigració peninsular. Les activitats lligades a la construcció i a la restauració també liciten a l’alça en aquest municipi.
La seva riquesa cultura es coneixerà visitant Coves de Son Sard, Pula (talaiots, cases i molí), Església de Sant Joan Baptista, Pont d’en Calet, Molí de can Xesc, Ca s’Hereu o Torre des Port Nou.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  160 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  110 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters