Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Port Vell
Son Servera
Platja d'arena
Port Vell

Port Vell està a 3,8 quilòmetres de Son Servera. El seu nom indica que antany va ser un port. Actualment, conserva un dic i forma part de la denominació turística Costa dels Pins.

Aquest areny bell i tranquil està format per còdols i arena torrada gruixuda, la vora semisalvatge de la qual està esquitxada de pins, savines i tamarells. Als seus voltants hi ha establiments turístics i edificacions residencials, mentre que entre Port Vell i Port Nou es localitza Torre de Son Servera, recinte defensiu medieval.

Aquesta porció del litoral serverí rep l’envit dels vents de component sud i sud-est, encara que serveix de bon abric als vaixells davant les masses d’aire procedents del nord, en especial del nord-oest, convertint-lo en la zona més protegida de la badia de Son Servera, que s’estén des de sa Punta de n’Amer fins a Cap des Pinar. La presència de roques i illots dificulta l’ancoratge d’embarcacions. A 1,1 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Cala Bona.

Les característiques morfològiques i l’activitat turística hi fan de reclam perquè famílies locals i turistes optin per passar l’estiu en aquesta zona costanera. Ambdues tipologies de banyistes ocupen en un grau mig aquest areny de pedres del llevant mallorquí.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta als voltants d’aquest entrant de la badia de Son Servera. També es pot arribar-hi fins aquí mitjançant un minitrén turístic.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala Millor - Son Servera
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Son Servera

El terme municipal de Son Servera s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu topònim derivaria del vocable llatí serva (nom de fruita) o d’una variant ortogràfica del llinatge Cervera (el rei cristià Jaume I d’Aragó, després de conquerir Mallorca l’any 1229, va cedir aquestes terres a Jaume Cervera, un capità del seu exèrcit). Aquest municipi va aconseguir independitzar-se definitivament d’Artà l’any 1837.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. L’elevada àrea interior ocupa el bloc septentrional de Serres de Llevant (Puig del Pinet, 354 metres d’altitud), junt amb valls, prats i comellars, formant un conjunt de gran valor ecològic, el que va provocar que les seves 1.963 hectàrees fossin declarades l’any 1999 com a Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears. La àrea litoral plana també és coneguda com Badia de Son Servera, amb una amplada de dos quilòmetres terra endins i set quilòmetres longitudinals de costa.

A partir de la dècada dels anys seixanta, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla el sector agropecuari. Aquest canvi va implicar una explosió demogràfica, producte de la natalitat i de l’emigració peninsular. Les activitats lligades a la construcció i a la restauració també liciten a l’alça en aquest municipi.
La seva riquesa cultura es coneixerà visitant Coves de Son Sard, Pula (talaiots, cases i molí), Església de Sant Joan Baptista, Pont d’en Calet, Molí de can Xesc, Ca s’Hereu o Torre des Port Nou.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  200 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  4 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters