Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala sa Marjal
Es Ribells
Son Servera
13 jul. 18:00 h.
Vigilància mitjana
Bandera blava
Platja d'arena
Cala sa Marjal també coneguda com Es Ribells

Cala sa Marjal està a 4,1 quilòmetres de Son Servera. És la platja més extensa de la badia de Son Servera, entre sa Punta de n’Amer i Cap des Pinar, i l’únic dels arenals d’aquest municipi amb una escassa urbanització residencial. Forma part de la denominació genèrica Costa dels Pins.

Aquest areny extens i poc ample és de gra fi i de color grisenc. Aquest últim tret és el resultat d’una gran acumulació de restes orgàniques de l’alga posidònia. A la seva part posterior s’alça una gran pineda.

L’ancoratge d’embarcacions quan bufen vents del quart quadrant es realitza amb facilitat, davant l’embarcador de la urbanització Costa dels Pins, sobre un fons d’arena i pedra que resideix a una profunditat que oscil·la entre dos i quatre metres. A 1,3 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Cala Bona.
Les característiques morfològiques i l’activitat turística hi fan de reclam perquè famílies locals i turistes optin per passar l’estiu en aquesta zona costanera. Ambdues tipologies de banyistes ocupen en un grau mig aquest areny del llevant mallorquí.

L’accés per carretera és senzill. Tan sols cal seguir la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta als voltants d’aquest arenal de la badia de Son Servera. En aquesta esplanada s’haurà de cercar un aparcament entre els arbusts. També es podrà arribar-hi fins aquí amb un minitrén turístic que realitza aquest trajecte durant els mesos d’estiu.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala Millor - Son Servera
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Dutxes
 • Quioscs/balnearis
Condicions d'avui per al bany (13/07/2020)
18:00 hores
Bandera verda
Tancament servei10:00 hores
Bandera verda
Informació sobre el municipi Son Servera

El terme municipal de Son Servera s’hi troba al nord-est de Mallorca. L’origen del seu topònim derivaria del vocable llatí serva (nom de fruita) o d’una variant ortogràfica del llinatge Cervera (el rei cristià Jaume I d’Aragó, després de conquerir Mallorca l’any 1229, va cedir aquestes terres a Jaume Cervera, un capità del seu exèrcit). Aquest municipi va aconseguir independitzar-se definitivament d’Artà l’any 1837.

El seu paisatge s’articula entre la terra i el mar. L’elevada àrea interior ocupa el bloc septentrional de Serres de Llevant (Puig del Pinet, 354 metres d’altitud), junt amb valls, prats i comellars, formant un conjunt de gran valor ecològic, el que va provocar que les seves 1.963 hectàrees fossin declarades l’any 1999 com a Àrea Natural d’Especial Interès pel Parlament de les Illes Balears. La àrea litoral plana també és coneguda com Badia de Son Servera, amb una amplada de dos quilòmetres terra endins i set quilòmetres longitudinals de costa.

A partir de la dècada dels anys seixanta, el turisme passa a liderar els indicadors econòmics, relegant a un segon pla el sector agropecuari. Aquest canvi va implicar una explosió demogràfica, producte de la natalitat i de l’emigració peninsular. Les activitats lligades a la construcció i a la restauració també liciten a l’alça en aquest municipi.
La seva riquesa cultura es coneixerà visitant Coves de Son Sard, Pula (talaiots, cases i molí), Església de Sant Joan Baptista, Pont d’en Calet, Molí de can Xesc, Ca s’Hereu o Torre des Port Nou.
El municipi té un total de 5 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  500 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No

Evolució estat condicions per al bany

Dimarts 7 jul.Dimecres 8 jul.Dijous 9 jul.Divendres 10 jul.Dissabte 11 jul.Diumenge 12 jul.Dilluns 13 jul.
18:00 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
18:00 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
18:00 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
18:00 h.(Bandera groga)
10:00 h.(Bandera groga)
18:00 h.(Bandera groga)
10:00 h.(Bandera groga)
18:00 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
18:00 h.(Bandera verda)
10:00 h.(Bandera verda)
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters