Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Varques
Manacor
Platja d'arena
Cala Varques

Cala Varques està a 12 quilòmetres de Portocristo. Aquesta platja verge és el resultat d’un entrant de mar en forma de rectangle, les esculleres naturals del qual són de baixa altura i estan coronades per pins i garriga. La seva costa oriental es divideix en dos arenys paradisíacs, tranquils i de dimensions reduïdes. Un hectòmetre i mig de roques amb crestes afilades separen ambdues cales.

La cala occidental és de mesures més petita que la seva veïna. La sorra fina i blanca està envoltada per un amfiteatre rocós, divisant-se darrere les roques, garriga i la desembocadura de la torrentera que la va originar. En canvi, la cala oriental, en la seva part posterior, presenta una pineda que envaeix el seu arenal bell, així com per les rodalies existeixen un arc natural i una gruta immensa.

La millor opció per accedir a aquest colze és el mar. Les condicions subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions, superant-se els sis metres de profunditat a 200 metres de la vorera, sobre fons sorrenc recobert d’aigua cristal·lina. A 3,6 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port de Portocristo.

L’arribada per via terrestre es presenta més dificultosa que la marítima i s’haurà de realitzar el darrer tram a peu, durant una caminada t’aproxima-les-en un quart d’hora, per una pista incòmoda, entre pins i a prop del llit del torrent que ha format aquesta platja. Aquests inconvenients expliquen que l’afluència de banyistes sigui baixa i aquests siguin residents. Es practica el nudisme, encara que estigui prohibit.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Manacor
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Manacor

El terme municipal de Manacor es localitza a l’est de Mallorca, sent el segon municipi en importància per població i superfície. L’origen del seu topònim és desconegut, concedint-li el rei Jaume II l’estatus de vila l’any 1300.

El seu paisatge heterogeni s’hi caracteritza per un litoral amb costa alta, nombroses cales, on desemboquen torrents, i destaquen les coves dels Hams i les del Drac. En l’interior sobresurt el relleu discontinu de Serres de Llevant, dividit en dos trams per una planícia, el septentrional (Puig de Calicant, 476 metres d’altitud) i el meridional (Muntanya de sa Vall, 354 metres d’altitud). Ullastres, pins i garriga poblen aquest territori.

Les activitats tradicionals, bijuteria (fabricació i venda de perles d’imitació), fusteria, agricultura intensiva de regadiu o pesca, es combinen des de 1970 amb les ocupacions dominants de la indústria del moble (fabricació i comercialització de mobles i equipament d’edificacions), construcció, turisme, equipaments comercials i de serveis.
La seva riquesa cultural es coneixerà recorrent els seus 101 jaciments arqueològics. S’hi pot visitar s’Hospitalet Vell (poblat talaiòtic), Cova de s’Homonet, Son Peretó (basílica paleocristiana), Església dels Dolors, torres del Palau, dels Enagistes i de ses Puntes i Convent de Sant Vicenç Ferrer.

Manacor és conegut mundialment gràcies al tenista Rafel Nadal, encara que es pot destacar personalitats com Mossèn Antoni Maria Alcocer, Guillem d’Efak, Miquel Àngel Nadal, Miquel Àngel Riera o Jaume Vidal Alcocer. Aquest municipi té renom per la seva tradició equina i eqüestre, sent famosos els seus cavalls i carreres de trotons desenvolupades a l’Hipòdrom Municipal.
El municipi té un total de 9 platges.
 • Habitants: 36462
 • Extensió: 260.00 km2
 • Densitat: 140.00 h/km2
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  90 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters