Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Can Cullerassa
Pollença
Platja d'arena
Can Cullerassa

Can Cullerassa està a 1,5 quilòmetres de Port de Pollença, al seu litoral desemboca Torrent de Sant Joan i a la vessant de Puig de Santueri s’hi troba Can Daniel Gran, el major poblat talaiòtic de Mallorca.

Aquesta platja tranquil·la és un zona de pedres de gran longitud i d’amplada estreta, els còdols de la qual apareixen coberts per una arena fina i algues que hi arrosseguen els corrents marins, producte del fort vent de l’est que fueteja aquesta costa desprotegida. A pocs metres de la vorera, una filera de pins enormes custodia aquesta porció de la badia de Pollença.

El rectilini litoral d’aquesta platja es trenca en una escullera artificial que la separa de Platja de Llenaire. Aquesta escullera pública i gratuïta s’utilitza per al llançament d’embarcacions transportables en remolc.

Les seves condicions marítimes per a l’ancoratge no són idònies per estar oberta al mar i desprotegida a l’aire de llevant. Aquesta situació és benvinguda pels surfistes a vela que han convertit aquesta part del litoral mallorquí en el predilecte per practicar el seu esport. Aquestes condicions aptes per fer surf a vela s’han certificat amb la disputa de campionats d’Espanya i d’Europa. A 0,9 milles marítimes s’hi troba Port de Pollença.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Als voltants d’aquesta platja es podrà estacionar el vehicle particular de manera gratuïta o arribar-hi amb l’autobús.

Aquestes característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència baixa de banyistes, sent visitants locals i pescadors nocturns de canya.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  2545 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters