Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja del Port de Pollença
Platja de Llenaire, Platja dels Tamarells
Pollença
Vigilància alta
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja del Port de Pollença també coneguda com Platja de Llenaire, Platja dels Tamarells

Platja de Port de Pollença o de Llenaire està a sis quilòmetres de Pollença, entre Platja de Can Cullerassa i Port de Pollença. Malgrat el ritme de creixement urbanístic, tant turístic com residencial, conserva el seu ambient tranquil d’antany, la qual cosa ha provocat que aquest litoral sigui font d’inspiració artística. Agatha Cristie va escenificar aquí el seu relat breu Problema a Pollença i el pintor català Anglada Camarassa va residir al port, entre d’altres.

Aquest arenal quilomètric en la seva longitud i d’amplada mínima ha patit una regeneració i una ampliació artificials amb la introducció d’arena gruixuda. En concret, fins fa uns anys no existia ni platja ni sorra. Aquesta creació ha estat possible gràcies a la construcció d’una escullera. A pocs metres de la vora, una filera de pins custodia aquesta porció de la badia de Pollença.

Les condicions marítimes d’aquesta rada no són les més òptimes per fondejar una embarcació, ja que el calat sobre un fons de sorra registra, com a màxim, uns dos metres de profunditat a distància escassa del litoral, així com un fort embat de vents de component est, sud-est i sud. No obstant això, a l’estiu es prodiguen els velers ancorats en aquesta zona.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Als voltants de la platja s’hi trobarà fàcil aparcament i de manera gratuïta. Si s’opta per l’autobús, la parada està a escassos metres d’aquesta platja.

Les característiques descrites hi expliquen una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1440 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters