Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja d'Albercuix
Albercutx
Pollença
Vigilància baixa
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja d'Albercuix també coneguda com Albercutx

Platja d’Albercuix o Albercutx està a sis quilòmetres de Pollença, localitzat entre Port de Pollença i Punta de l’Avançada.

Una multitud de platges petitíssimes de sorra fina esquitxen aquest litoral quilomètric. En el seu marge esquerre s’hi troba la base militar naval i d’hidroavions. A la part intermèdia de Punta de l’Avançada s’hi troba la Fortalesa i al seu extrem marítim hi ha el far. Pins, tamarells, residències estiuenques i hotels formen part del paisatge d’Albercuix.

La Fortalesa es va construir l’any 1622 per defensar la badia de Pollença dels atacs corsaris. Durant la Guerra Civil es va instal·lar la base d’hidroavions, en la qual hi va haver destacat Ramón Franco, prèvia expropiació d’aquesta instal·lació a l’artista argentí Roberto Romaugé, que va conèixer aquest lloc gràcies a un altre resident il·lustre de Pollença, el pintor català Anglada Camarassa. Romaugé va comprar els terrenys i va reconvertir la fortificació en un centre d’artistes, per on van passar Joseph de Creef, Andrés Segovia Tito Cittadini o Joaquín Sorolla.

Les condicions subaquàtiques no són òptimes per fondejar una embarcació, ja que la nul·la pendent provoca que a més de tres hectòmetres de la vorera es registri un metre de profunditat fins un fons d’arena.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Als voltants es podrà estacionar el vehicle particular en un aparcament gratuït. També hi ha la possibilitat d’arribar-hi en transport públic. L’autobús atura per les rodalies.

Les característiques apuntades anteriorment hi expliquen una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1450 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  12 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters