Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

El Caló
Pollença
Platja de grava
El Caló

El Caló està a quatre quilòmetres de Port de Pollença, situat entre la Roja i Punta de l’Avançada, des d’aquí la fortificació militar de la Fortalesa (segle XVII) vigila aquest zona de pedres i els excursionistes aguerrits que desitgen arribar a aquest tram del litoral pollencí.

Aquest entrant de mar ampli finalitza en una platja verge, de dimensions reduïdes, en la qual desemboca una torrentera, els sediments de la qual varen ajudar a originar-la. Grava i grans còdols formen el substrat d’aquest tranquil talús, envoltat de vessants calcàries folrats de muntanya baixa.

Les condicions marítimes i subaquàtiques desaconsellen l’ancoratge d’embarcacions als seus voltants. Els vaixells s’hi trobaran desprotegits respecte dels vents de component est, sud-est i sud. La profunditat sobre un fons de roca i abundants algues oscil·la entre sis metres a un hectòmetre i mig de la vora a dos metres a mig hectòmetre de la costa. A dues milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària, Port de Pollença.

L’accés per carretera a aquest entorn natural paradisíac d’aigua cristal·lina és senzill fins a la base aeronaval, la desviació a Cap de Formentor i la seva platja. A partir d’aquest punt comença una excursió dura, de quatre quilòmetres, que esquiven els terrenys militars que prohibeixen l’accés a personal civil. Un mur proper a la carretera servirà de guia, ja que conduirà el caminant fins als voltants d’aquesta zona de pedres.

Les característiques descrites expliquen que el Caló sigui una de les platges menys conegudes de Pollença i que registri una afluència baixa de banyistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  63 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters