Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Formentor
Cala Pi de la Posada
Pollença
Vigilància alta
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Formentor també coneguda com Cala Pi de la Posada

Cala Formentor o Cala Pi de la Posada és una rada, a l’interior de la qual es localitza Cala Gentil, Platja de Formentor, el famós hotel homònim i davant la seva costa Illa de Formentor. La població més propera és Port de Pollença, a 14 quilòmetres de distància.
L’Hotel Formentor té fama internacional per allotjar il·lustres artistes i polítics, així com acollir esdeveniments de repercussió mundial. Han passat per aquest establiment Winston Churchill, John Wayne, Octavio Paz...

Aquest arenal de longitud quilomètrica i d’amplada estreta està format de sorra de gra finíssim i color blanc lluminós.

El frondós i espès bosc de pins i alzines de la península de Formentor envolta aquesta platja. Les branques dels arbres gairebé toquen la cristal·lina aigua de la Mediterrània que banya aquest paradisíac litoral de somni.

Les condicions marítimes i subaquàtiques són òptimes per a l’ancoratge d’embarcacions. S’hauran d’extremar les precaucions quan bufin vents del sud-est, sud i sud-oest davant de la possibilitat de reculo. El fons d’arena s’hi troba a una profunditat que oscil·la entre cinc metres a tres hectòmetres de la vora i tres metres a dos hectòmetres de la costa. Tampoc no es recomana passar o calar al canal format pel litoral i Illa de Formentor, ja que només cobreix un metre. A 3,5 milles marítimes s’hi troba Port de Pollença.

L’accés per carretera mitjançant transport públic o privat és senzill seguint la senyalització viària. Per les rodalies s’atura un l’autobús o es podrà estacionar, encara que trobar-hi aparcament és molt difícil producte de la massiva afluència de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Escars
 • Servei de Socors
 • Paperera
 • Aparcament
 • Restaurant
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  840 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  8 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters