Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala en Feliu
Pollença
Platja d'arena
Cala en Feliu

Cala en Feliu està a 18 quilòmetres de Port de Pollença.

Aquest entrant de mar verge, solitari i de forma rectangular recorre uns dos hectòmetres terra endins, morint en una platja producte d’una torrentera que desemboca en aquesta cala i dels corrents marins. Pedres i còdols componen el substrat d’aquesta platja petita i paradisíaca, flanquejada per penyes agrestes i penya-segats alts que es precipiten cap a una aigua transparent.

Les condicions marítimes i subaquàtiques són òptimes per a l’ancoratge d’embarcacions. L’orientació d’aquesta platja fa que estigui obert als vents del primer i segon quadrant. Les roques recobertes d’algues i el gran desnivell caracteritzen el fons marí de Cala en Feliu, la profunditat del qual oscil·la entre els 12 metres a 175 metres de la vora i els set a un hectòmetre del litoral. A 4,4 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port de Pollença.

És recomanable accedir a aquest entorn natural per mar, ja que la seva accessibilitat per terra és molt llarga, difícil, dura i perillosa davant de la inexistència d’un camí d’arribada. Dues de les rutes possibles són les que surten des de l’Hotel Formentor o des de Cala Murta. Ambdues es realitzaran sense un camí marcat, seguint el perfil del litoral, entre roques afilades, sotmès a l’embat del vent i l’esquitxada de l’onatge. En aquests trajectes es veuran alzines velles i líquens.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que Cala en Feliu registri una escassa afluència de banyistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  42 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters