Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Murta
Pollença
Platja de còdols
Cala Murta

Cala Murta està a 15 quilòmetres del Port de Pollença.

Aquest espectacular entrant de mar, en forma d’essa, s’introdueix uns 180 metres terra endins (l’amplada de la bocana medeix 150 metres), finalitzant a una platja semicircular, semblant a una rada, on també mor un torrent. Els penya-segats formen els seus marges, estant el dret poblat per un alzinar i l’esquerra per la possessió de Cala Murta i per l’oratori de la Mare de Déu de Formentor, envoltats per un pinar. Aquests terrenys són propietat de la Fundació Rotger-Villalonga, que en col·laboració amb el Bisbat de Mallorca, utilitzen aquesta instal·lació com a casa de colònies. La grava i la sorra componen el substrat d’aquesta platja semiverge.

Les condicions marines fan d’aquesta màniga de mar un excel·lent lloc per a l’ancoratge d’embarcacions, ja que és molt segura davant els vents de component nord. La profunditat, sobre un fons de roca i alga, oscil·la entre els vuit metres a dos hectòmetres de la vora i els quatre a un hectòmetre del litoral, mentre que a la bocana s’assoleixen els 11 metres. A 5,9 milles marítimes s’hi troba Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill fins a la desviació de la possessió de Cala Murta. Els darrers 1.700 metres s’hauran de fer a peu per un camí asfaltat, ja que en aquest tram el pas de vehicles està restringit.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que s’hi registri una afluència mitjana de banyistes turistes i locals, joves de colònies estivals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Lavabos
Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  85 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters