Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala en Gossalba
Pollença
Platja de còdols
Cala en Gossalba

Cala en Gossalba està 19 quilòmetres de Port de Pollença, situada entre Cala Murta, les Butzes i Morro del Pont (excel·lents vistes panoràmiques), així com sota la mirada de Puig de les Butzes (162 metres d’altitud).

Aquest entrant de mar bell, verge i paradisíac es caracteritza per tenir forma de u, unes dimensions reduïdes, un talús en el qual predominen els còdols i les graves, una orientació sud-est i sud-oest, així com per donar lloc dos caletes en tocar terra ferma y per estar envoltada de muntanyes altes i de pins.

Les seves condicions marines i subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions, així como la pràctica de busseig de superfície i realitzar submarinisme amb bombones d’oxigen. El fons és rocós recobert d’algues. Al mig de la cala es registra una profunditat superior als 10 metres, la qual disminueix fins a la meitat per les rodalies de la vorera. La millor àrea per dur a terme una immersió és la zona de Morro des Pont, on es podrà fer un recorregut d’anada i tornada, vorejant les parets de roques a diferents profunditats. En aquesta excursió sota l’aigua es podran veure nombroses espècies, sobretot, morenes.

L’accés per carretera és senzill fins a les proximitats de Cala Murta, on es podrà estacionar de manera gratuïta el vehicle particular. Des d’allà s’iniciarà una expedició a peu, entre els penya-segats i salvant desnivells considerables, de 2,5 quilòmetres de distància.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència baixa de banyistes locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  37 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters