Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Bóquer
Vall de Bóquer
Pollença
Platja d'arena
Cala Bóquer també coneguda com Vall de Bóquer

Cala Bóquer o Vall de Bóquer està a 2,7 quilòmetres de Port de Pollença. El seu nom d’origen romà fa referència a Bocchor, nucli de màxima importància de la zona juntament amb Pollentia, documentat per Plinio (segle I a.C.).

Aquest entrant de mar impressionant i agrest s’introdueix 300 metres terra endins, parapetat per penya-segats gegants, de pedra calcària i exempts de vegetació. En el seu costat occidental s’alça Serra de Cavall Bernat, amb altures de 360 metres, que es precipita verticalment sobre l’aigua, estenent-se entre Cala Sant Vicenç i Punta de la Sal. Aquesta rada finalitza en un litoral rocós, en el marge esquerre del qual es divisa una platja petita de còdols i graves arrebossats d’alga posidònia.

Aquesta màniga de mar verge, oberta als vents de component nord i nord-oest, presenta les millors condicions marines i subaquàtiques per fondejar una embarcació entre Cap de Formentor i Cala Tuent, inclús pescadors deixien aquí les seves barques. La profunditat sobre el seu fons sorrenc oscil·la entre tres metres a 150 metres de la costa i dos metres a un hectòmetre de la vorera. A 14,9 milles marines s’hi troba Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill fins a la urbanització Bóquer seguint la senyalització viària. Aquí s’haurà d’estacionar el vehicle particular i haurà de continuar el recorregut a peu. Els darrers 1,5 quilòmetres se’n cobriran entre pins i dues grans penyes fins arribar a aquest entorn salvatge.

Les característiques descrites anteriorment provoquen que s’hi registri una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  80 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters