Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Carbó
Pollença
Platja de còdols
Cala Carbó

Cala Carbó està a 7,3 quilòmetres de Pollença. Juntament amb Cala Molins, Cala Clara i Cala Barques forma el conjunt conegut com Cala Sant Vicenç i és la menys visitada de les quatre per la inexistència de serveis turístics.

Aquesta mossegada de mar paradisíaca es parapeta dels perillosos vents del nord mitjançant uns penya-segats, sense vegetació i de mitjana altura, el marge dret de la qual està coronada per construccions residencials. Els cants rodats i la grava coberts per les abundants restes d’alga posidònia, així com bots encallats recobreixen el talús que s’enfonsa en la seva aigua cristal·lina.

El seu fons presenta sorra, alga, grava, una pendent elevada y registra una profunditat de més de tres metres a dos hectòmetres del litoral, mentre que les condicions marines, aplicables a les quatre platges que componen Cala Sant Vicenç, són altament perilloses per a l’ancoratge d’embarcacions si s’aixeca mar de fora o bufen vents de component nord i nord-est. Es recomana ancorar a Cala Barques sense apropar-se massa a la seva costa, ja que a 150 metres de la vorera existeix una llosa coberta per menys d’un metre d’aigua. A 16,3 milles marines s’hi troba Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. S’haurà d’estacionar el vehicle particular a la mateixa carretera, si s’hi troba lloc disponible. També es pot optar pel transport públic. La parada més pròxima d’autobús està a uns 300 metres de distància.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que registri una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  80 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters