Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Molins
Pollença
Vigilància alta
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Molins

Cala Molins està a set quilòmetres de Pollença, s’hi troba separada de Cala Clara per Punta de la Torre, on hi va haver una fortificació militar, i forma part del conjunt de quatre platges conegut sota el nom de Cala Sant Vicenç.

Els habitatges residencials i els allotjaments de vacances, que hi arriben fins a primera línia d’aquesta costa entre penya-segats, envolten aquesta platja, el litoral petri de la qual pateix l’assot del vent fred del nord, que torna escumosa i agitada l’aigua transparent que banya aquest talús. La presència d’un nucli turístic i residencial assegura l’afluència massiva de banyistes locals i turistes.

Les condicions marines i subaquàtiques no són excessivament recomanables per a l’ancoratge d’embarcacions i aquesta maniobra s’ha de realitzar quan regni el bon temps. Aquesta platja està oberta al nord i al nord-est, sol entrar mar del nord-oest, presenta una pendent suau i registra una profunditat de tres metres a partir de tres hectòmetres de la vorera, sobre un fons de sorra i alga, la qual cosa implica que el calat de les barques s’hagi de dur a terme lluny d’aquest tram del litoral. A 16,4 milles marítimes s’hi troba Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill fins a Cala Molins seguint la senyalització viària. En la part posterior d’aquesta platja hi ha disponible un aparcament per estacionar el vehicle particular de manera gratuïta. Si estigués ple, es podrà aparcar als carrers de la urbanització pròxima. Si s’opta pel transport públic, l’autobús atura per les rodalies d’aquest talús.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Escars
 • Servei de Socors
 • Restaurant
 • Perill profunditat
 • Zona d'esports nàutics
 • Natació
Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  45 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters