Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

El Maressar
Pollença
Platja de còdols
El Maressar

El Maressar o Punta de sa Torre està a set quilòmetres de Pollença. Aquest sortint està situat entre Cala Molins i Cala Clara, formant part de la rada àmplia de Cala Sant Vicenç, que inclou les zones de bany de Cala Carbó i de Cala Barques, així com les rocoses puntes Negra i de Coves Blanques. Aquest racó costaner s’hi troba sota la mirada de Talaia Vella, puig de 355 metres d’altitud.

Aquest cap bonic es caracteritza per tenir un tram de litoral de dimensions reduïdes, un talús de cants rodats, uns penya-segats d’altura baixa, una absència de vegetació, una exposició als vents del primer quadrant, una pendent brusca, esculls semiemergents i submergits, un onatge moderat, un passeig marítim, unes excel·lents vistes panoràmiques, així com per ser proper a la nucli urbà de Cala Sant Vicenç (excel·lents vistes dels penya-segats superiors a 300 metres d’altura de Serra de Cavall Bernat).
Les condicions marines i subaquàtiques de la rada de Cala Sant Vicenç s’hi tornen perilloses quan fuetegen els vents de component nord, nord-est i est, ja que aquesta costa s’hi troba oberta a aquests corrents eòlics i, a més a més, l’onatge entra amb molta força, fuetejant la costa amb contundència.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. També es pot arribar-hi utilitzant el transport públic, aturant-se l’autobús per les rodalies.

Les característiques descrites anteriorment hi expliquen una afluència mitjana de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
 • Zones de submarinisme o esportives
 • Servei de Socors
 • Aparcament
 • Perill profunditat
Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  10 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters