Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Clara
Pollença
Platja d'arena
Cala Clara

Cala Clara està a set quilòmetres de Pollença, separada de Cala Molins per Punta de la Torre, on hi va haver una fortificació militar, i forma part del conjunt de quatre platges conegut sota el nom de Cala Sant Vicenç. El seu nom fa referència a la coloració d’aquest arenal.

Aquesta platja de fina sorra blanca té unes dimensions reduïdes i en els seus marges s’aixequen uns establiments turístics enormes, la qual cosa assegura una afluència massiva de banyistes turistes, que contrasten amb la impressió pictòrica que van traslladar en els seus quadres Santiago Rossinyol i Joaquín Sorolla en descobrir aquest paratge. Als seus voltants també hi ha habitatges residencials.

Les condicions marines i subaquàtiques no són excessivament recomanables per a l’ancoratge d’embarcacions i aquesta maniobra s’ha de realitzar quan regni el bon temps. Aquesta platja està oberta al nord i nord-est, sol entrar mar del nord-oest, presenta una pendent suau i registra una profunditat de tres metres, a partir de tres hectòmetres de la vorera, sobre un fons sorrenc, la qual cosa implica que el calat de les barques s’hagi de dur a terme lluny d’aquest tram del litoral. A 16,4 milles marítimes s’hi troba Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill fins a Cala Barques. Només basta seguir la senyalització viària. Aquí es podrà estacionar el vehicle particular a un aparcament petit de manera gratuïta. Els pròxims 100 metres es faran a peu fins arribar-hi aquest areny diminut. Si s’opta pel transport públic, l’autobús s’atura als voltants d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters