Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Barques
Pollença
Vigilància mitjana
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Barques

Cala Barques està a set quilòmetres de Pollença, s’hi troba separada de Cala Clara per Punta dels Ferrers i forma part de les quatre platges denominades Cala Sant Vicenç, sent la de major envergadura i la més turístiques del conjunt.

Cala Sant Vicenç ha servit de plató natural per a pel·lícules com Jack el negre, dirigida per J. Duvivier i interpretada per George Sanders, i es poden visitar les coves prehistòriques de gran valor arqueològic a s’Alzinaret.

Aquest arenal, envoltat d’establiments de vacances i d’habitatges residencials, conserva el seu passat mariner amb el manteniment del seu petit embarcador. La presència d’aquest nucli turístic i poblacional assegura l’afluència massiva de banyistes locals i turistes.

Les condicions marítimes i subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions, sempre i que s’evitin una llosa coberta per menys d’un metre d’aigua, detectada a 200 metres de la vorera, i els vents del nord i nord-est que encabriten el mar. Superant aquests dos obstacles, s’hi trobarà un fons de sorra, a tres metres de profunditat, a 300 metres de la costa. A 16,4 milles marítimes s’hi troba el Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. Al final del trajecte es veurà un aparcament on es podrà estacionar el vehicle privat de manera gratuïta. El darrer tram fins a aquest arenal es realitzarà descendint per unes escales sense adaptar per a l’ús dels minusvàlids. Si s’opta pel transport públic, l’autobús s’atura als voltants d’aquesta platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Servei de Socors
 • Paperera
 • Restaurant
 • Zona d'esports nàutics
 • Natació
Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  85 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters