Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Estremer
Pollença
Platja de còdols
Cala Estremer

Cala Estremer està a tretze quilòmetres de Pollença, flanquejada pels alts penya-segats verticals de Punta de l’Àguila, on hi ha una gruta de vuit metres d’altura que dóna a la mar, i els penya-segats trencats agrestos de Punta Galera.

Aquest entrant de mar profund, en forma de u, mor a la desembocadura de diverses torrenteres, una segueix brollant a l’estiu d’un barranc que dóna a la Mediterrània, formant una petita platja verge, de salvatge bellesa. Pedres, cants rodats i grava substitueixen l’arena.

Les seves condicions marines i subaquàtiques són poc recomanables per a l’ancoratge d’embarcacions davant de la possibilitat d’embarrancar, esdeveniment que s’agreujaria producte de les grans profunditats que s’assoleixen fins tocar el fons petri d’aquest tram del litoral pollencí, així com de l’assot del vent del nord i nord-est. La profunditat oscil·la entre els 3,5 metres a 50 metres de la vora i els 10 metres a un hectòmetre i mig de la costa. A 17,4 milles marítimes s’hi troba Port de Pollença.

L’accés per carretera és senzill fins al nucli poblacional de Cala Sant Vicenç seguint la senyalització viària. A partir d’aquí comença una excursió a peu només apta per a excursionistes aguerrits i valents. El descens de vertigen a aquesta platja es durà a terme per la torrentera que mor a les seves aigües. Per aquesta raó es recomana conquerir aquest meravellós entorn natural mitjançant una barca d’escassa eslora.

Les característiques descrites anteriorment converteixen aquesta porció de costa en un paratge solitari colpidor.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Pollença
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Pollença

El terme municipal de Pollença ocupa el nord de Mallorca. L’origen del seu topònim provindria de Pol·lentia (ciutat romana) -terme llatí polent, "poderós" -, fundada per Quintus Cecilius Metelus l’any 123 a.C. després de conquerir Mallorca.

El seu paisatge està format per muntanyes altes, per valls planes, banyades per torrents, pels 26 últims quilòmetres lineals de Serra de Tramuntana (Puig de Ca de Míner, 887 metres d’altitud; concentració del major nombre de cavitats subterrànies), per un pla al·luvial (Albufereta, important aiguamoll) i per un litoral immens (el municipi mallorquí amb més perímetre costaner; espectaculars penya-segats, farallons, illots, la tancada Badia de Pollença i sorrenques platges blanques).

El 1550 va patir el sangonós atac del corsari Dragut i 1.500 pirates sarraïns. La milícia local, encapçalada pel veí Joan Mas, el va rebutjar, ja que el capità d’armes va fugir. Actualment es commemora cada 2 d’agost amb un simulacre de moros i cristià. Entre finals del segle XIX i segona meitat del XX, Pollença va patir un fluix migratori cap a Sud-americà que el boom turístic i la construcció van invertir en els anys seixanta, relegant l’economia tradicional de muntanya.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre altres, Coves de Sant Vicenç, pont romà, Església de Nostra Senyora dels Àngels, Oratori de Roser Vell, Convent de Sant Domingo, Escalonada del Calvari, Puig de Maria (Bé d’Interès Cultural i Àrea Natural d’Especial Interès -ANEI-), Castell del Rei, possessions de Son Marc, Formentor i Ternelles (ANEI i Zona d’Especial Protecció per a les Aus), Talaia d’Albercuix.
El municipi té un total de 17 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  200 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters